23 Nisan 2008 Çarşamba

.olasılıksız hayat.

.anlar vardır. geçmişte kalıp içimizde yer eden. karakterler aynı kalsın, olayların kurgusunda ufak değişiklikler olsun. keşkemsi söylemler içinde kalmıştır insanların. a kişisinin cevabı b kişisinin istediği gibi olsaydı olaylar tamamen farklı olacaktı. bunun üzerinden sonsuz ihtimaller dizisinde kurgular hayal edilebilir. olasılıklar üzerine kurulu hayatta verilen kararlar sonsuz ihtimalleri teke indirirken diğer mümkün anları engeller. bunu sadece hayal edebilir insan. geri dönebilmek mümkün olmadı-en azından benim için-ama rüyalarda başarılabilecek bir durum.
anlara bağlı yaşayan biri bunları kurgular bir yandan da suçluluk duyar. "an"a saygısızlıktır. ama sadece bir hayal ve sıkıntı belirtisi bir harekettir bu. bağışlanabilir bir durum, hatta bağışlanmasını gerektirecek bir durum bile yaratmamakta. sadece kişinin kendisini rahat hissetmesi için dile gelmiş bir tesellidir.
.hayatın sonsuz olasılıklar dünyasında bu yazının yazılma olasılığı sonsuzda 1 ise, ben o ihtimallerden 1 tanesini kullandım. sonsuz-1 tane daha ihtimalim var. sonsuz.

Hiç yorum yok: