29 Kasım 2007 Perşembe

sıkıntı

.garip bir sıkıntı bastı.nedenini bilemediğim.önseziye benzer bir sıkınıtı durumu.yine son güne yaklaşmak istiyorum içten içe.bu dışa çıkarabildiğim şey sadece.oysa ki perde arkasını görebilmek istiyorum.her şey fazla karanlık.bu gece yıldızlar da var ama yine de umut yok.nerden geldiğini/geleceğini kestiremediğim bir sıkıntı.tek adlandırabildiğim bu.tutunduğum yazı.müzik dinleyemiyorum.sakinlik arıyorum.depreşen bir şey yok.durum saptaması yapamayacak kadar düşünemeyecek durumdayım.ortaya çıkmasına sabrım yok.bitsin istiyorum her neyse bu.nefes almak güç geliyor yine.aslında yok bir sıkıntı ama çok sıkıntı var.çelişkiler arasında boğuluyorum.bir şeylerin yolunda olması fazla geliyor belki de.hissizlik ve yoğunluk arasında sıkışmışlık.tanımlayabadığım benliğim.kendime dair kısır döngüler.düşünmek gereksizken bunları,başka bir şey yapamıyorum.neden yazıyorum?sadece bu saatleri geçirmek için.devam etme gücünü yitirdim.yitik.
bir süreliğine kaçış arzusu olabilir içimde.her şey olasılıklı kelimelerle dolu.beynim boşalmış gibi bir his.ifade yetisi kayıp.ifade edilecek bir şey kalmamamış ya da.tükenmiş.tüketmişim. tüketmişiz.çözümsüzlük dolu bir dünya.kendi çözümsüzlüklerini bilinçsiz everelerde oluşturan bünye.son olsun artık.bitsin.bir şeyler bitsin.

28 Kasım 2007 Çarşamba

27 kasım 2007


.var.yok.gerçeküstü.inanılası güç.
-gerçek mi merve?
bu kadarını hayal etmeye korkmuştum.her türlü şanssızlık ihtimaliyle karşılaşmaya hazırdım.
ses.en saplantılı bağımlılığım.kafamda sürekli dönen ses yığınları.sessiz yaşayıp sesi içimde döndürdüğüm.
ışıklar oyun oynamış olmalı gözlerimle.yanılsamalar hep bunlar.ordayım.o ses var.o sesler gerçek geliyor.rüyada ses duymaz insan.ben duydum.gerçeküstü rüya olabilir miydi?
gerçeküstü gerçek.
sonsuza dek sorabilirim.gerçek mi?
baş döndürücü,içimden bir şeyler eksiliyor.çoğalıyorum.oruç çakmaklı'ya ithafen;parçalandıkça çoğalıyoruz.
ses yükseliyor.beyaz ekranda müthiş resimler akmakta.içime sızıyorlar.dışardan kendimi izlerken tekrar içimdeyim.duramıyorsun.sonsuz bir sürükleniş.salt durum bu.ürkütüyor belli noktalarda bu sonsuza uzayan durum.sanki çarpıp uyanacakmışım gibi.uyanmak istenmeyen,devamı beklenen rüya gibi işte.soracağım gerçek mi diye.
sözlerimi yitirdim.seslerle devam etmeli.bir süre-uzunca bir süre-plastik kokulu kayıtlarla rüyayı tekrar tekrar görmeye.

7 Kasım 2007 Çarşamba

öyle saçma ki,okumaya değmez

eğer cd-romum inadı bırakıp cd yi çıkarmama izin verseydi; incubus dinlerdim eskiye ithafen.
bugünün getirdiği garip zıpır durumumu frenlemeden bir bakmak geçmişe.hislerimi bu kadar yakınımda görmek sevindirici.
bir an düşündüm her dinlediğim şarkıya bir şeyler yazamyı.ama o kadar hızlı gidiyor ki zaman.yoruldum.bu enerjiyi düzgün bir şeylere çevirmeli.işe yarar bir şeyler yapmalı.gereklilik kipinden kurtularak başlanabilir.
hadi bakalım